Wednesday, October 20, 2021

Lepa Brena împlinește astăzi 61 de ani! Srećan ti rođendan!

Pe 20 octombrie 1960, vedea lumina zilei la Tuzla (Bosnia și Herțegovina, parte atunci a Republicii Socialiste Federative Iugoslavia) Fahreta Jahić, cunoscută astăzi ca Lepa Brena. Datorită succesului pe care-l are în Balcani, Lepa Brena a ajuns să fie cunoscută și sub numele de ”Regina Balcanilor”.

Lepa Brena în concert la Timișoara în anul 1984. Captură video de aici.

Fără echivoc, concertul Lepei Brena din Timișoara a intrat în istoria orașului. Pe data de 10 august 1984, în fața a peste 65.000 de spectatori, Lepa Brena a cântat pe Stadionul ”1 Mai” din capitala Banatului. Avea numai 24 de ani și o lume întreagă la picioare. Atmosfera de atunci a fost una ce nu se poate descrie în cuvinte, publicul dezlănțuindu-se atunci cânt artista a cântat melodia ”Trăiască Iugoslavia!” (Živela Jugoslavija!)


Nicio parte din textul și fotografiile articolului nu pot fi preluate fără acordul autorului și cu citarea sursei cu link activ către articol sau sursa fotografiilor. 
© Flavius-Sebastian Ignea / 20 octombrie 2021

 

No comments:

Post a Comment

Motivul pentru care nu mai circulă trenurile între România și Serbia (Timișoara - Vârșeț)

Iată răspunsul oficial primit în 31 ianuarie 2024 de la CFR Călători legat de lipsa unui tren care să asigure legătura feroviară între Româ...