Saturday, October 2, 2021

Banatul este în doliu: legendarul solist Petrică Moise s-a stins din viață în această seară!

Petrică Moise s-a născut în data de 19 iunie 1947 la Chișoda și a fost unul dintre ce mai cunoscuți și iubiți cântăreți de muzică populară din Banat. A interpretat sute de melodii din folclorul bănățean, cunoscut fiind și pentru duetele legendare cu Nicoleta Voica. Din păcate, în seara zilei de 2 octombrie 2021, Petrică Moise s-a stins din viață, lăsând un gol imens în folclorul bănățean. 

Petrică Moise (1947-2021) / Fotografia a fost preluată de aici.

În 18 iunie 1981, Ansamblul de dansuri ”Junii Sibiului” urcă pe scena Clubului Independența din Sibiu alături de invitatul special Petrică Moise, ”mesager al cântecului bănățean”, alături de membrii orchestrei sale, orchestră dirijată de taragotistul Dorin Ciubaru.

În data de 7 iunie 1983, Petrică Moise concertează pe Stadionul ”Șoimii” din Sibiu alături de alți cântăreți de muzică populară precum Vasile Conea, Angelica Stoican, Maria Butaciu sau Mioara Velicu. Și de această dată, alături de Petrică Moise a fost Nicoleta Voica. 

În 13 martie 1986, Petrică Moise participă alături de Nicoleta Voica și Ansamblul de Cântece și Dansuri ”Doina” al municipiului Reșița la spectacolul muzical-coregrafic ”Mândră floare e Banatul”, spectacol ce s-a desfășurat în sala mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureș. 

În data de 31 august 1989, Petrică Moise cântă din nou alături de Nicoleta Voica la Sibiu iar în 1 septembrie la Mediaș. Organizatorul concertelor este Centrul de Creație și Cultură Socialistă ”Cântarea României” al Municipiului Sibiu. Alături de cei doi artiști, pe scenă au urcat și Rodica Popescu-Bitănescu, Nae Lăzărescu și Ansamblul folcloric ”Cindrelul”.


Nicio parte din textul și fotografiile articolului nu pot fi preluate fără acordul autorului și cu citarea sursei cu link activ către articol. 
© Flavius-Sebastian Ignea / 2 octombrie 2021

No comments:

Post a Comment

Motivul pentru care nu mai circulă trenurile între România și Serbia (Timișoara - Vârșeț)

Iată răspunsul oficial primit în 31 ianuarie 2024 de la CFR Călători legat de lipsa unui tren care să asigure legătura feroviară între Româ...